G’luck v17

Smörgåsi d’Italia?

I DET SENASTE NUMRET av Allt om Mat (7/2017) uppmärksammar de den nygamla trenden smörgåstårta och publicerar ett recept på en italiensk variant. Att denna begravningshit med dunder och brak kommit tillbaka är det ingen tvekan om. Men kommer det verkligen gå hem att byta ut de svenska klassikerna som kalla ostrullar, sladdriga skaldjur och ljummen leverpastej till smaksensationer från de sydligare breddgraderna? Vi ringde Paolo Roberto för att bringa klarhet i denna kniviga fråga!

DET HÄR ÄR MATMAGASINET G’LUCK. Ett övningsmagasin från JMG, journalistutbildningen vid Göteborgs Universitet. Men också en slags kuckelimuckmedicin mot den glättiga mattidningsmarkanden som svept in över riket. Denna gång fokuserar vi som de fl esta andra moderna mattidningar på 50-talets bästa bjudmat, smörgåstårtan. Och på tal om det, Paolo Robertos assistent hälsar i telefon att det inte fi nns någon italiensk smörgåstårta, och att Paolo tackar nej till att medverka i magasinet.

Jaha ja.

Mannen, myten, legenden, men framförallt kanske det närmaste Sverige kan komma en italiensk matguru, vet vad han pysslar med. Kort och gott så fi nns det ingen italiensk smörgåstårta, Allt om Mat fabricerar (måhända) och vi på Magasinet G’luck lutar åt att hålla med Paolo.

I DETTA NUMMER, som förmodligen också kommer bli magasinets enda, käkar vi oss bland annat igenom matlådor från världens alla hörn, reder ut skillnaden mellan kaffebrödet mazarin och naturläkemedlet Samarin (hur var det nu egentligen…?), och avslöjar vilken som är den bästa kroppsdelen att grilla på sommarens BBQpartyn. Ät tills ni kräks sa mammorna på 60-talets många barnkalas, läs tills ni kräks säger vi! Tjoho och välkomna till G’luck, magasinet med maten i periferin.

Danielle Delbro, chefredaktör

Läs pappersversionen av magasinet här nedan:
(Lägg märke till möjligheten att söka i fritext med hjälp av förstoringsglaset i nederkanten!)