Beska v13

Du håller nu i din hand det första numret av magasinet Beska.

Välkommen!

Så här i inledningen av premiärnumret vore det kanske på sin plats att förklara vad det är för tidning som du snart kommer bläddra vidare i.

Namnet Beska är hämtat från en av grundsmakerna med samma namn. Smaken kan ibland uppfattas som något negativt men så snart man pratar om öl så vrids begreppet till något positivt. Öl kommer i detta magasin att stå i fokus. Förutom öl berör vi mat och möten i artiklar och reportage. Det är sammanfattningsvis kulturen kring vad vi äter och dricker som vi vill fördjupa.

Men finns det inte redan tillräckligt med mat- och dryckesmagasin i Sverige? Butikernas hyllor svämmar bokstavligen över av magasin om mat, vin och whisky. Frågan kom upp även på redaktionen innan detta projekt startades upp. Vårt svar blev enhälligt ja, det behövs ett nytt magasin i denna kategori. Det behövs ett magasin som sticker ut ur mängden bland glättiga tidskrifter i kulörta färger till bredden fyllda med recept, recept och åter recept. På Beska får du visserligen en del recept men vi fokuserar framförallt på historierna bakom maten och ölen. Något som jag tycker saknas på magasinsmarknaden.

I detta första nummer kommer du bland annat att få fördjupning i ölhallarnas historia, hypen bakom surdegen, svar på varför svenskar äter så lite musslor och varför det inte blev någon gårdsförsäljning av alkohol. Men Beska är inte bara ett pappersmagasin, det är mer än så. Gå in på vår webbsida och upptäck våra radioreportage och TV-inslag.

Smaklig spis och skål!

Läs pappersversionen av magasinet här nedan:
(Lägg märke till möjligheten att söka i fritext med hjälp av förstoringsglaset i nederkanten!)