Platau v13

Undergången, världens slut.

Ett fenomen som både förskräcker och fascinerar. Det är hotet mot vår vardag men samtidigt det som Steve Jobs hävdade driver oss till stordåd i våra liv.

I det här numret av Platau tittar vi på stadens och civilisationens slut ur fler vinklar än vad som förmodligen är normalt för ett typiskt stadsmagasin för den självmedvetne stadsbon.

Vi tittar heller inte bara på sätt som kommer göra att världen slutar, men också saker som gör att den inte behöver sluta. Samt att det på sätt och vis hade varit ganska ballt om allt faktiskt slutade.

Ur ett rent fiktivt perspektiv i alla fall. För oavsett om det handlar om miljöförstöringar eller frustande kometer så kan undergången vara skrämmande. Vad gör vi när strömmen har gått för gott och när samhället smular sönder sig självt?

Om detta kan du läsa på sidan 19 Är du mer intresserad av att istället bevara planeten innan allt är kört så tycker jag du ska läsa om livet i dagens ekobyar på sidan 26 och om solenergiprojektet Halo vars utveckling vi följt på sidan 48.

Och skulle allt ändå gå åt pipsvängen så kan vi ju alltid dra till rymden. Hur detta ska gå till hittar du förstås också i detta nummer tillsammans med, som alltid, de senaste nyheterna, prylarna, byggnaderna och små och stora historierna om det urbana livet i Sverige och världen.

P.S Glöm för apokalypsens skull inte heller att titta in på platau.jmg.gu.se för att ta del av våra precis lika fantastiska reportage om hotade grönområ-den, folkrörelser och en händelse vi på Platau kommit att kalla för “Hundergången”.

D.S

Trevlig läsning önskar Redaktionen!

Läs pappersversionen av magasinet här nedan:
(Lägg märke till möjligheten att söka i fritext med hjälp av förstoringsglaset i nederkanten!)