Cliff v11

Du håller just nu i det allra första numret av Cliff, Sveriges enda tonårsmagasin för killar.

Länge har tidningshyllorna varit överfyllda av tidningar för tjejer. Tidningar som handlar om allt mellan himmel och jord. Vi killar har fått nöja oss med att köpa tidningar som handlar om antingen fotboll eller dataspel. När jag var i er ålder och ville läsa om hur tjejer tänkte eller om något som inte handlade om sport, var jag tvungen att tjuvläsa mina tjejkompisars tidningar. Så är det inte längre. Nu finns Cliff.

Vi bestämde oss för att göra det här magasinet för att vi tycker att det ska finnas ett magasin som ger dig lite av varje. Visst är det kul att läsa om dataspel, men här får du även läsa om en massa annat kul. I det här numret säger vi grattis till Leo Messi. På sidan åtta kan du läsa om hur han äntligen slagit Ronaldos målrekord i Barcelona. Han är fantastisk den där Leo. Jag kommer själv ihåg hur jag svettades när han vände ut och in på mitt favoritlag Inter förra hösten. Men att han skulle göra såhär många mål, det trodde jag aldrig.

På sidan 20 bjuder vi på lite sköna tips om vad du kan hitta på i sommar. Det finns massor av festivaler och annat. Välj ut dina favoriter och planera upp sommarlovet redan nu! Vi passar också på att snacka med Nick och Tony, som hoppat över murar och klättrat på staket i mer än sex år. Själv har jag alltid tyckt att Parkour verkar ascoolt. Efter att ha läst om deras tips på sidan 14 funderar jag faktiskt på att testa själv.

Hoppas att du gillar allt. Eller i alla fall något. Om det är något du saknar så får du gärna höra av dig med tips till oss. För om en månad är det dags för det andra numret av Cliff. Ha det gott.

Victor Friberg, redaktör

Läs pappersversionen av magasinet här nedan:
(Lägg märke till möjligheten att söka i fritext med hjälp av förstoringsglaset i nederkanten!)