Fish Amok h16

Välkommen till Fish Amok!

På många sätt tror vi att vi att vi har mycket gemensamt med den kambodjanska nationalrätt som gett oss vårt namn. Lite söt, lite stark, och – för de flesta i alla fall – en ny bekantskap. Och så är vi inrullade i bananblad såklart.

Men nog med krystade metaforer, egentligen handlar det om ett coolt namn på en kul tidning om mat. Vi vill ta oss bortom receptsidor och middagstips och se vad det egentligen är för mat som lagas i det här landet. Vi vill träffa de som producerar råvarorna, de som lagar maten, och de som äter den. För att göra detta har vi ett tema på varje nummer, och eftersom detta är det första numret, tyckte vi att det kunde vara på sin plats med två. Det går nämligen att se två parallella, men motsägelsefulla trender är det kommer till mat idag: det snabba, och det långsamma.

Men var kommer de här trenderna ifrån? Vilka är det som driver dem, och vad händer med de som ställer sig utanför dem? Vi kanske inte kommer att kunna besvara alla dessa frågor, men hoppas kunna peka i rätt riktning i alla fall. Dessutom ska vi luska i några av de eviga frågorna: Vad händer med all ful potatis? Var maten ombord på Titanic god? Och inte minst: Går det att fritera rotmosbollar?

En salig blandning helt enkelt, precis som en Fish Amok. Tror jag. Eller så är det bara ett coolt namn på en kul tidning om mat. God läsning!

Gunnar Harrius

Chefredaktör

Läs pappersversionen av magasinet här nedan:
(Lägg märke till möjligheten att söka i fritext med hjälp av förstoringsglaset i nederkanten!)