Hokus h12

Välkommen till det första numret av Hokus, ett nytt magasin med fullt fokus på Hisingen.

Ett Hisingen som består av många delar som alla har sin charm men också olika utmaningar. Hokus är ett magasin för alla på Hisingen. Vi visar upp det vackra samtidigt som samhällets utmaningar får komma fram.

Vi ska vara ute och möta människor på deras villkor och i deras vardag. Som läsare ska du känna igen dig i miljön och samhället som speglas i magasinet. Men du ska också känna att du lär dig något nytt och får en annan bild av det samhälle vi alla är en del av.
Men tidningen Hokus är mer än bara en papperstidning. På vår hemsida har vi många intressanta TV-reportage och radioinslag där vi bevakar vad som händer på Hisingen. Vi vill nämligen att du som läsare ska kunna ta del av innehållet på det sätt som passar bäst där just du är. Vissa ämnen gör sig också bäst i TV eller radio och då känns det fel att inte redan från början erbjuda dig som läsare det bästa.

I vårt första nummer fokuserar vi på boende. Du kan både läsa om ett lite alternativt sätt att bo på; eller i vår nättidning höra om hur bostadsområdet vid Kvillebäcken håller på att förändras. Där kan du också upptäcka Hisingens bortglömda platser och få svar på frågan om Hisingen verkligen är en ö.
Du har redan börjat upptäcka detta nya magasin. Vi hoppas och tror att redan det första numret ger dig en vidgad bild av Hisingen och dess möjligheter.

Saknar du något eller har du tips eller idéer på något som ska vara med i nästa nummer så tveka inte att kontakta oss. På magasinet baksida hittar du alla våra kontaktvägar.

Trevlig läsning!

Läs pappersversionen av magasinet här nedan:
(Lägg märke till möjligheten att söka i fritext med hjälp av förstoringsglaset i nederkanten!)