Klimax h13

För några månader sedan satt redaktionen och tvångsbrainstormade fram olika idéer till magasin: vem ska vi vända oss till? Vad vill vi skriva? Hur ska vi skriva? Vilka historier vill vi berätta? Inte den lättaste av uppgifter, då vi alla hade olika syn på vad magasinet skulle vara, och floran av historier är ändlös. ”Som en blixt från klar himmel”, slog det oss! SEX! Plötsligt kom en kvinna in i rummet. Iklädd en färgsprakande Gudrun Sjödénsjal lyste hon upp rummet då hon bjöd upp en gnällig redaktionsmedlem i hörnet till dans. Plötsligt stannade hon till, klev upp på bordet och utbrast ”Ett samhällsmagasin med sex som vinkel skulle berika mitt liv!” Faktum är att kvinnan, som sedan skulle visa sig heta Mona, hade rätt.

Vi tycker att marknaden saknar ett magasin som Klimax. I den gigantiska tidningsvärlden finns ingen som tar sig an samhällsfrågor med sex som utgångspunkt – trots ämnets ständiga aktualitet. För att citera den gode Oscar Wilde: ”Everything is about sex, except sex itself. Sex is about power”. Detta tog vi fasta vid när vi skrev långa reportage och kortare neddykningar i sexets roll i samhället. Normbrytande, jämställt och underhållande. I första numret av Klimax kan du läsa om Dona och Nora som tvingades fly sitt hemland på grund av sin sexuella läggning. Du kan också läsa om sex genom filmhistorien och debatten om tidelag, bland MYCKET annat.

Det har varit roligt att göra klimax. Vi hoppas att du som läsare finner lika mycket nöje i att läsa vårt magasin som vi gjorde i att producera det.

Fotnot: Den dansande kvinnan i rummet var enbart en metafor för vår kreativa process som lett fram till tidningen som du nu håller i din hand.

Läs pappersversionen av magasinet här nedan:
(Lägg märke till möjligheten att söka i fritext med hjälp av förstoringsglaset i nederkanten!)