Libido h13

Att välja ett namn

Ligget. Stånk. Stön. Tre av de namn som var kvar sist i den uppsjö av färgstarka namnförslag som redaktionen hade till magasinet. Namnet Ligget vann med några få röster till sin fördel.

”Jag vill ha en omröstning!” blev det mest frekvent använda uttrycket i redaktionen. När vi väl bestämde att vi kanske skulle rösta igen tillkom ett nytt förslag. Libido. Och för första gången blev vår omröstning helt enhällig. Vi var så överens som vi kunde bli. Namnet Libido var allt som vi tänkt oss med magasinet. Det latinska ordet som betyder begär, åtrå eller könsdrift lät precis som det vetenskapliga magasin vi alla ville göra. En vetenskapstidning om sex. Lättsamt men ändå med vetenskapen i grunden.

I detta nummer kan du bland annat läsa om två besvärliga fysiologiska tillstånd; pungvred och vestibulit. Båda ganska nertystade och sällan diskuterade. Ändå allvarliga, och viktiga att skriva och prata om. I reportagen möter du såväl drabbade som experter.

Dessutom får du träffa vår egen sexställningsexpert – Dr. Kama Sutra. I det här numret tipsar, förklarar och instruerar han ingående hur den spanska stolen går till. Är du intresserad av varför den heter just så, vad Kama Sutra egentligen betyder eller varför franska kyssar kallas för franska kyssar, så får du reda på det också.

Känner du för sex på en mer passiv och betraktande nivå? Spana in kultursidorna som är fullspäckade med bok- och filmguldkorn.

Bästa hälsningar, Linn & Eli

Läs pappersversionen av magasinet här nedan:
(Lägg märke till möjligheten att söka i fritext med hjälp av förstoringsglaset i nederkanten!)