Dunkel v16

Natten är ett faktum.

Sommaren är snart här och för många hägrar ledighet och semester. I numret du håller i din hand har vi sömn som tema och trots att vi går mot ljusare tider är natten och sömnen ändå lika aktuell. På magasinet Dunkel försöker vi hitta de berättelser som lurar i periferin, och dra fram dem i ljuset.

Varför drömmer vi, hur och när sover vi och vad har sömnen för betydelse? Det är frågor vi besvarar i det här numret. Nu är kvällarna ljusa men de flesta går och lägger sig samma tid ändå. Och samhället stannar inte av, den insikten har vi kommit till här på redaktionen. Men vad händer på natten? Vem jobbar, vilka är vakna, var är de och vad gör de? Det har varit vår uppgift att ta reda på det.

På magasinet Dunkel varvar vi tyngre och lättare reportage och artiklar om vartannat och vi hoppas att du ska hitta något som intresserar just dig. Är du nyfiken på nattarbete, olagliga bilrace i skymningen, sovrummets betydelse eller folk som vill skydda sig mot brott genom att bygga in sina hem i små låsta enklaver?

Då är detta ett nummer för dig. Natten är ett faktum och på magasinet Dunkel tar vi till vara på den. Vi drar nytta av det okända, rätar ut frågetecken, riktar strålkastaren mot det som varit dolt. För vi tror att de bästa historierna är de du inte hört – därför berättar vi om det ni inte ser.

Aron Mikael Sik, innehållsansvarig

Läs pappersversionen av magasinet här nedan:
(Lägg märke till möjligheten att söka i fritext med hjälp av förstoringsglaset i nederkanten!)