Husman h12
HEJ OCH VÄLKOMMEN till det första numret av matmagasinet Husman!
Magasinet du nu håller i din hand kommer att vara din guide till det mesta som har med mat att göra. Från etiska dilemman till spännande recept. Husman är en säsongstidning och kommer att finnas i handeln fyra gånger om året.
I första numret bjuder vi på hisnande läsning om den fermenterade surströmmingsdebatten, hur mexikansk mat blev en svensk nationalrätt, hur barnfamiljer förhåller sig till mattrender och mycket, mycket mer.
Är du, som vi, nördiga kaffedrickare? Husman har varit på flera av Göteborgs populära kafferosterier och kaféer för att ta reda på ursprunget för den lilla svarta, mer känd som espresson.
Du kommer dessutom att få följa med på en inre resa genom djurets ädlare delar och vi har recepten på både hjärta och testikel. I detta nummer av Husman har provköket både lagat och ätit av delar vi många gånger väljer bort. Och låt oss säga att doften från en rå fårtestikel är något utöver det vanliga. Men lagad är den en fröjd för både öga och gom.
Husman önskar dig en god läsning och flera trevliga stunder både i köket och i soffan.
Läs pappersversionen av magasinet här nedan:
(Lägg märke till möjligheten att söka i fritext med hjälp av förstoringsglaset i nederkanten!)