Karl h11

Släng stereotypen!

Välkomna till första numret av Karl, precis som namnet antyder är det ett magasin för män. Det är faktiskt Sveriges enda magasin för riktiga män. Vi har försökt att lägga förväntningarna och fördomarna om män och vad manlighet innebär åt sidan. Vi vill göra ett magasin för våra läsare så som de är. Inte hur de förväntas att vara.

Det är lite av den heliga graalen inom tidningssverige, ett livsstilsmagasin för vuxna män. För kvinnor finns det Amelia, Tara, Femina och en mängd andra.

För män finns det jaktoch fisketidningar. Det finns tio olika magasin för motorcyklar och hundra för bilar. Sedan finns det något för dem som är intresserade av träning, hälsa, sport, mode, historia, vetenskap och varför man behöver guldkablar till sin stereo. Och det är inget dåligt i det, men det finns inget som riktar sig till män så som de är. Behövs det?

VI TROR DET. Vi tror att det behövs och att det är något många vill läsa om. Vi försöker även komma bort från stereotyperna, mest våra egna kanske, och istället för att tänka vilka ämnen som passar in i vår mjukare profil har vi koncentrerat oss på hur vi presenterar dem. Inga ämnen i sig är stereotypa, bara sätten de framställs på. Inte ens jakt.

Därför har vi med en champagneexpert, en Dr Dre-expert och en relationsexpert i samma nummer. I premiärnumret får du även reda på vad som kännetecknar en diktaturfamilj, varför öl från Göteborg skiljer sig från den som tillverkas i Stockholm och hur det är att vara pappa till en dotter med anorexi. Vi träffar nördar som älskar Atari och en grupp män som aldrig lagat mat.

Hör av er med era åsikter. Vi vill höra vad ni tycker om Karl. Gå in på vår Twitter eller Facebooksida. Tipsa om ämnen, tyck till om våra artiklar eller magasinet i helhet.

Mycket nöje!

Petter Jerdén

Reporter på magasinet Karl

Läs pappersversionen av magasinet här nedan:
(Lägg märke till möjligheten att söka i fritext med hjälp av förstoringsglaset i nederkanten!)