Kvarter h11

Att få barn förändrar människan i grunden. Prioriteringar, värderingar och mål byts ut över en natt när ens identitet plötsligt blir ”förälder”. Borta är spontana vinkvällar, weekendresor ut i Europa och lugna middagar med Melissa Horn i högtalarna. Eller? Måste allt invant bytas ut och var tar i så fall jaget vägen? Kvarter vill fånga upp den vilsna mamman och pappan. Den säkra men ändå ibland förvirrade föräldern. För det är svårt i dag att som medveten och intresserad hitta rätt i djungeln av bulldozer-barnvagnar, hakklappar med sagobjörnar och barnmat med tillsatta E-formler. De leende föräldramagasinen med ouppnåeliga drömmar på omslaget guidar dig heller inte alltid dit du vill.

Därför finns Kvarter! Ett nytt magasin för storstadsföräldrar som är tänkt att inspirera och upplysa. Vi bjuder dig på spännande trender, rak fakta och djupgående reportage. Allt för att guida storstadsmänniskan genom livet. Vi skriver om föräldraskap och barn, men lyfter debatten och utmanar utan att bli stelbenta. Vi hoppas också att du hittar material i magasinet utan koppling till barn. Sådant som är bara för dig.

I det här första numret kan du läsa om schlageraktuella pappan Andreas Johnson, storfamiljen i Stockholm med tre pappor och en mamma, att hormoner får gravida att äta blomjord och vad du måste veta innan du väljer förskola. En vild mix med andra ord.

Trevlig läsning!

Chefredaktörer Henrik Kjellberg & Sofie Nustad

Läs pappersversionen av magasinet här nedan:
(Lägg märke till möjligheten att söka i fritext med hjälp av förstoringsglaset i nederkanten!)