Suedi h15

Om du tar tåget från Köpenhamn till Sverige är första hållplatsen Hyllie. Där patrullerar polisen snabbt igenom tåget och slänger ett öga på ditt pass eller id-handling. Om du tittar ut genom fönstret på perrongen ser du ett högt staket. Det är ingen taggtråd överst men det gör detsamma. Signalen är tydlig. Kom inte hit.

Diskussionen om flyktingar, integration och det mångkulturella Sverige förstärktes kraftigt under hösten 2015 i och med den plötsligt ökande flyktingströmmen. I samma veva började vi jobba med ett magasin om mångkultur. Men det mångkulturella Sverige är som bekant ingen nyhet, i många år har människor av många olika anledningar gjort Sverige till sitt hem. Händelserna 2015 påverkar därför inte vårt arbete särskilt mycket, förutom att göra ämnet än mer angeläget. Vårt mångkulturella samhälle är ingen politisk ståndpunkt. Det är ett faktum.

Magasinet Suedi vill prata om integration och mångkultur på riktigt. Inte politiskt utan mänskligt. Vi vill prata om alla fantastiska integrationsprojekt som finns runt om i landet. Vi vill prata om flykt, om svårigheter, om språk och om kulturer. Vi vill låta människor som kanske inte har en naturlig del i det offentliga samtalet komma till tals. Vi vill berätta deras historier. Vi vill att du som läsare ska få kunskap, vinklar och historier du inte får någon annan stans.

Suedi är en tidning om Sverige, samtidigt är det en tidning om hela världen.

Välkommen hit!

Frida Bergstedt

Chefredaktör

Läs pappersversionen av magasinet här nedan:
(Lägg märke till möjligheten att söka i fritext med hjälp av förstoringsglaset i nederkanten!)